Publicaties en video’s

Het CRISPR Journal publiceerde een wetenschappelijk artikel van de DNA-dialoog. Het artikel is te vinden op de website van CRISPR Journal, onder een inlogcode. Er is ook een pre-print, die openbaar toegankelijk is. De pdf van dit artikel is hier te vinden.

Voor de DNA-dialoog ontwikkelde wetenschapsplatform NEMO Kennislink een aantal animatiefilmpjes, gebaseerd op de toekomstscenario’s uit dit rapport, bekijk de video’s hieronder.

  • De VSOP – patiëntenkoepel voor zeldzame en genetische aandoeningen – sprak een aantal patiënten over de mogelijkheid om het DNA van embryo’s aan te passen. Bekijk de video hieronder.
  • De christelijke patiëntenvereniging NPV – Zorg voor het leven filmde een aantal mensen op straat: waar denken zij aan bij ‘Kiembaanmodificatie’ en ‘Crispr-Cas9’? Bekijk de video hieronder.
  • Welke technieken zijn er al als je wil weten of je kindje een erfelijke aandoening heeft of niet? NEMO Kennislink maakte een overzicht. Bekijk de video op YouTube.

Zorg voor je kind al voor je zwangerschap begint – scenario: ‘Preventie in de kiem’

Gelijkheid begint in de genen – scenario: ‘In de kiem gelijk’

Nederland zegt nee tegen het aanpassen van Embryo-DNA – Scenario: ‘Zorg voor de kiem’

terug naar boven

De VSOP – patiëntenkoepel voor zeldzame en genetische aandoeningen – sprak een aantal patiënten over de mogelijkheid om het DNA van embryo’s aan te passen.

terug naar boven

De christelijke patiëntenvereniging NPV – Zorg voor het leven filmde een aantal mensen op straat: waar denken zij aan bij ‘Kiembaanmodificatie’ en ‘Crispr-Cas9’?

terug naar boven